"Education is the most powerful weapon which you can use to change the world." - Nelson Mandela

La Forumul Anual al Femeilor au participat peste 500 de femei

0

La 19 decembrie 2015 s-a desfăşurat Forumul Anual al Femeilor din Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat în cadrul Platformei Naţionale a Femeilor din Moldova (PNFM), inițiativă lansată în anul 2013 de către Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM).

Scopul PNFM este de a contribui la creşterea gradului de conştientizare a rolului femeilor în societate, prin dezvoltarea abilităţilor proprii și încrederii în sine, care vor aduce schimbări pozitive atât în viaţa personală, cât şi în comunitate.

Prin intermediul acestui Forum, PNFM a sporit atenţia populaţiei faţă de rolul femeii în societate, a creat o platformă de discuţii pentru identificarea oportunităţilor de abilitare a femeilor la care au participat reprezentanţi ai administraţiei publice centrale,  locale, organizaţii internaţionale şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

La eveniment au participat peste 500 de femei din toate raioanele Republicii Moldova, din diferite domenii: antreprenoriat, sectorul public, organizații obștești, parteneri de dezvoltare, organizaţii donatoare, societatea civilă şi mass-media.

Evenimentul a fost lansat de către doamna Iulia Iabanji, Director General ODIMM şi iniţiatoarea PNFM, care a vorbit despre misiunea și importanța  Platformei în dezvoltarea potențialului feminin, implicarea femeilor în viața social-economică și despre activitățile de susținere a acestora în anul 2016.  Doamna Iabanji, a venit cu sfaturi de susţinere către toate femeile participante, de a fi puternice, optimiste, active și să servească drept exemple de succes pentru noile generaţii tinere în afaceri.

Forumul a fost moderat de către doamna Vera Nastasiu, jurnalistă şi Fondatoare a ,,Dicţie.md’’ precum şi o femeie de succes care a creat o atmonsferă de dialog, unde femeile speakere au vorbit despre istoria lor de succes, despre pilonii care au stat la baza carierei acestora, dar şi despre unele provocări ale lor  în afaceri.

,,Cele mai bune modele de femei pe care trebuie să le apreciem, suntem chiar noi înşine’’, a menţionat, şeful reprezentanţei de ţară UN Women, doamna Ulziisuren Jamsran, care este o susţinătoare vădită a femeii în luarea deciziilor, iar solidaritatea, susţinerea şi perfecţionarea continuă, sunt cuvintele cheie pentru a deveni o femeie de succes.

Doamna Speranţa Olaru, Manager de Proiect în cadrul Delegaţiei UE în Republica Moldova, a reiterat sprijinul permanent al Delegaţiei UE la organizarea seminarelor informative ale PNFM şi a menţionat că este îmbucurător faptul că s-a ajuns la 500 de participante la forum, ,, cu cît vom fi mai multe şi mai unite, cu atît vom putea crea lucruri frumoase împreună’’.

În cadrul evenimentului au fost premiaţi cîştigătorii concursului celei  de-a VI-a ediţie a Concursului Naţional ,,IMM-model de responsabilitate socială’’. Concursul este organizat anual şi are drept scop evidenţierea întreprinderilor mici şi mijlocii, care se implică activ în desfăşurarea activităţii social-corporative.

Menţionăm, că pe parcursul a 2 ani de activitate PNFM a organizat 9 evenimente informaţionale pentru sporirea atenţiei asupra  abilitării potenţialului feminin la care au participat  1000 de persoane, a promovat 19 istorii de succes, organizat 19 prezentări de produse şi a desfăşurat 9 mini expoziţii, de asemenea a organizat o misiune economică pentru 15 antreprenoare din domeniul industriei textile în Polonia.

Sursa: odimm.md
Share.

Tu ce părere ai?