"Education is the most powerful weapon which you can use to change the world." - Nelson Mandela

Despre noi

Vă salutăm!

Vă aducem la cunoştinţă că “Wall Street Moldova” este un portal informaţional cognitiv de promovare a educaţiei financiare în Republica Moldova.

Denumirea de “Wall Street” provine de la vestita stradă din regiunea Manhattan a oraşului New York, care este un centru financiar internaţional important încă din timpul celui de-al Doilea Război Mondial și este sediul bursei de valori americane New York Stock Exchange (NYSE). Această stradă a fost numită în cinstea peretelui din lemn pe care coloniștii olandezi l-au construit în această zonă în anul 1653 pentru a se apăra de britanici și americanii nativi în timpul primului război anglo-olandez.

În zilele noastre, “Wall Street” a devenit şi un nume colectiv pentru comunitatea financiară şi investiţională, care include burse de valori, bănci, companii investiţionale, companii de brokeraj şi întreprinderi mari.

“Wall Street” are o istorie de succes. Este spaţiul celor mai mari tranzacţii financiare din lume, unde săracii devin bogaţi şi viceversa. “Wall Street” nu este doar o stradă, este lumea financiară.

Se doreşte că această lume financiară să fie simţită şi în Republica Moldova iar Echipa “Wall Street Moldova” care este constituită din specialişti din domeniul financiar-bancar, depun tot efortul.

Scopul proiectului este de a promova în rândul populaţiei cultura financiară. Echipa considerăm că orice cetăţean al ţării are dreptul să cunoască regulile de bază şi evenimentele existente pe piaţa financiară autohtonă şi pe cele internaţionale. O societate educată financiar este o societate prosperă iar bunele practici trebuie să fie cunoscute.

În centrul atenţiei, pentru Echipă, sunt organele de supraveghere şi reglementare a pieţei financiare, instituţiile de stat din domeniul financiar-economic, băncile licenţiate, participanţii profesionişti pe piaţa de capital, participanţii pieţei financiare nebancare, societăţile pe acţiuni şi investitorii.

Se monitorizează de către Echipă în continuu subiecţii sus-menţionaţi şi se vine pentru Dumneavoastră cu ştiri, comunicate, analize, idei, opinii, propuneri şi materiale educaţionale, create de Echipă sau preluate de la cei ce le fac bine.

Proiectul este apolitici, independent şi finanţat din resurse financiare proprii.

În spatele “Wall Street Moldova” este compania înregistrată în Republica Moldova în vara anului 2014 – “Wall Street Media” SRL – creată cu scopul gestionării acestui proiect.

În prezent, partenerii “Wall Street Moldova” sunt:

  • BancaMea.md
  • Vzalogi.md
  • Clubul IDEA
  • CEED Moldova
  • Proweb.md

“Wall Street Moldova” este dechisă pentru colaborări în proiecte ce au menirea de a aduce plus valoare societăţii şi economiei Republicii Moldova.

Vă mulţumim că aţi vizitat portalul “Wall Street Moldova” !

Cu drag,
Echipa “Wall Street Moldova”