"Education is the most powerful weapon which you can use to change the world." - Nelson Mandela

Apelul neobişnuit: Autorităţi locale din Elveţia le recomandă contribuabililor să amâne cât mai mult posibil plata impozitelor

0

Autorităţi locale din Elveţia recomandă contribuabililor să amâne cât mai mult posibil plata impozitelor, pentru a reduce costurile generate de dobânzile negative acordate la depozite de băncile din ţară, relatează Financial Times.

Zug, un canton mic dar populat din apropiarea oraşului Zurich, a anunţat că nu va mai acorda discount-uri pentru plata anticipată a impozitelor. Motivul este reprezentat de costurile de păstrare în conturi a banilor.

Autorităţile cantonului consideră că prin această decizie pot economisi 2,5 de milioane de franci elveţieni pe an.

Apelul neobişnuit făcut de cantonul Zug, care ar putea fi urmat şi de alte autorităţi locale, este una dintre consecinţele nedorite ale măsurilor extraordinare adoptate de Banca Naţională a Elveţiei (BNE) pentru deprecierea francului supraevaluat, care afectează industriile exportatoare ale ţării.

În urmă cu un an, BNE a renunţat la plafonul care limita aprecierea francului faţă de euro, pe fondul eforturilor Băncii Centrale Europene de a devaloriza moneda unică.

Pentru a reduce atractivitatea activelor elveţiene, BNE a dus dobânzile în teritoriu negativ, iar băncile comerciale transferă tot mai mult costurile către cei mai mari clienţi.

Dobânzile negative înseamnă că deponenţii trebuie să plătească pentru a păstra banii în bănci.

sursa: mediafax.ro
Share.

Tu ce părere ai?