"Education is the most powerful weapon which you can use to change the world." - Nelson Mandela

Moldova-Agroindbank încurajează cultura Responsabilităţii Social Corporative printre ÎMM

0

Responsabilitatea Social Corporativă (RSC) este o nouă filozofie în afaceri, care pune accentul pe necesitatea întreprinderilor de a privi dincolo de scopul lor final principal (satisfacerea clientelei, în vederea maximizării profitului) şi de a acorda atenţie şi manifesta o atitudine responsabilă faţă de angajaţi, clienţi, comunitate, parteneri şi faţă de societatea în care îşi dezvoltă afacerea.

Cu scopul de a încuraja întreprinderile mici şi mijlocii care pe parcursul anului 2014 s-au implicat activ şi au desfăşurat activităţi social-corporative, în perioada 1 octombrie – 16 noiembrie, a fost organizată cea de-a VI-a ediţie a Concursului Naţional ”IMM – model de responsabilitate socială”. BC „Moldova Agroindbank” SA a contribuit la organizarea şi buna desfăşurare a acestuia, participînd la premierea IMM-urilor care au desfăşurat activităţi marcabile în domeniile RSC pe parcursul anului 2015.

Astfel, au fost nominalizate întrerpinderile:

  • ”METEOR” SRL, r-nul Anenii Noi, s. Chetrosu – pentru activităţi de protecţie a mediului înconjurător
  • ÎI ”Stîş Svetlana”, din or. Ştefan Vodă  – pentru activităţi de respectarea condiţiilor de muncă a angajaţilor
  • ”EDUJOC” SRL, din or. Chişinău  – pentru activităţi de integrare socială şi sprijin acordat comunităţii
  • SC ”SEROLAN” SRL, din or. Călăraşi – a primit Premiul Mare, pentru realizări deosebite în domeniul Responsabilităţii Social Corporative

Cîştigătorii au primit premii valoroase pe data de 19 decembrie curent, în cadrul unei ceremonii festive care a întrunit reprezentanţi ai mediului de afaceri, administraţiilor publice centrale şi locale, organizaţiilor donatoare, partenerilor de dezvoltare, societăţii civile şi mass-media.

Prezent la ceremonia de premiere, Vicepreşedintele BC „Moldova Agroindbank” SA, Oleg Paingu, a remarcat: „Moldova Agroindbank susţine această iniţiativă de-alungul anilor din mai multe motive. În primul rînd,  însăşi banca noastră este un model de Responsabilitate Socială Corporativă. Acest fapt este demonstrat prin victoriile  obţinute de bancă, cîţiva ani la rînd, în cadrul Concursului Naţional „Marca Comercială a Anului”, categoria – companie social responsabilă. Prin exemplul propriu dorim să arătăm: cu cît mai multe companii vor contribui la dezvoltarea societăţii noastre, cu atît mai prosperă va fi ţara. Totodată, în acest mod dorim să încurajăm alte companii, în primul rînd – partenerii noştri, clienţii noştri. Iar faptul că printre cei patru cîştigători ai Concursului, doi învingători, inclusiv deţinătorul premiului mare, sînt clienţii Moldova Agroindbank, demonstrează eficacitatea eforturilor MAIB depuse în acest sens”.

Prin propriul său exemplu, dar şi prin încurajarea culturii RSC a altor companii, Moldova Agroindbank contribuie la edificarea unui mendiu de afaceri mai responsabil faţă de societate şi mediul ambiant.

BC „Moldova Agroindbank” SA este dublu laureat al Concursului Naţional „Marca Comercială a Anului”, la categoria „Companie Social Responsabilă”.

Sursa: maib.md
Share.

Tu ce părere ai?